New two storey, three bedroom dwelling Fiskerton

A new house and stable block, replacing existing stables on land to the rear of an existing Victorian cottage in the village of Fiskerton in Lincolnshire.

The house is orientated to face South over garden and paddock, maximising solar gain and the views over the countryside.  The principal living spaces are located on the first floor, providing an elevated view over the low-lying landscape, river bank and beyond to the rising land on the southern bank of the Witham.  Bedrooms are on the ground floor, along with further living space opening onto the garden.  The open plan kitchen, living room and the dining room all open on to a South-facing balcony; the dining room having its external wall formed with full height glazing which extends overhead into the roof and to ground floor level giving open views and maximum daylight and sunlight to the centre of the house on both floors.  The principal entrance on the North side facing the street entrance and driveway echoes this with a full height glazed atrium space with a gallery to the first floor dining room.  Secondary elements including stair, bathrooms and utility room are also located on the North / entrance side of the house, with adjoining car port and open parking space.

The house is to be in facing brick and clay pantiles with aluminium windows and curtain walls.

The stable block provides 2 stables, hay store and tack room in matching brick walls and pantile roofs with stained timber doors.